انواع فیلم و انمیشن
فیلم چیست؟
فیلم ازنظر لغوی به “نوارباریک”اطلاق می شود.ولی به صورت عمومی به مجموعه تصاویر متحرکی گفته میشود که درراستای رساندن مضمونی واحد پشت سر هم پخش شوند .
انواع فیلم
فیلمها را بر طبق مشخصات خاصی میتوان به انواع مختلف دسته بندی کرد. دسته بندی ای که ما در این بخش عنوان میکنیم از تخصص های ما هستند که به تفکیک فرم ساخت آنها میتوان در دسته بندی های زیر قرار داد :
با ما همراه باشید تا دربارۀ این دستهبندی بیشتر گپ بزنیم.
فیلم کوتاه به اندازۀ عمر سینما قدمت دارد. در واقع اولین فیلمهای ساخته شده همگی کوتاه بودهاند. در ساخت فیلم کوتاه چند مشخصه را باید در نظر گرفت که وجه تمایز آن از فیلم سینمایی است. با ما همراه باشید.
زمان در فیلم کوتاه مهمترین عامل تفاوت با فیلمهای بلند و نیمهبلند است. تا امروز فیلمسازان برای تعیین مدت زمان فیلم کوتاه هنوز به یک اجماع کلی نرسیدهاند اما به هر فیلم با مدت زمان از سی ثانیه تا پنجاه دقیقه فیلم کوتاه میگویند. البته اگر شما بخواهید فیلمتان را در جایزۀ اسکار شرکت دهید بیشترین زمان آن 40 دقیقه میتواند باشد. اگر نیت شما شرکت در جشنوارههاست مدت زمان فیلمتان را باید با توجه به شرایط جشنواره تنظیم کنید.
نمونه ای از فیلم کوتاه (ادامه ویژگی های فیلم را برای درک بهتر بعد از مشاهده فیلم مطالعه کنید)
عوامل و امکانات در ساخت فیلم کوتاه بسیار محدودتر از فیلم سینمایی است. در فیلم کوتاه عامل اصلی یک دوربین است و یک کارگردان! البته که عوامل دیگر هم در ساخت فیلم کوتاه همکاری دارند اما از آنجا که ایدۀ اصلی در فیلم کوتاه بسیار مهم است، بسیاری از نویسندگان این ایده ترجیح میدهند ساخت تمام مراحل کار را به عهده بگیرند. این بعهده گرفتن بابت اینست که نویسنده یا کارگردان مطمئن شود فیلمی که ساخته است به ایدۀ ذهنیاش نزدیک است. اگر به تیتراژ پایانی فیلمهای کوتاه دقت کنید متوجه میشوید بسیاری از مواقع نام نویسنده، کارگردان، تدوینگر، فیلمبردار و حتی سرمایهگذار نام یک نفر است.
بودجه در فیلم کوتاه بسیار محدود است و قابل مقایسه با فیلم سینمایی و حتی تله فیلم نیست. این قضیه یک علت مهم دارد از جمله محدود بودن تعداد عوامل و لوکیشنها و همچنین عدم نیاز به پرداخت دستمزدهای حرفهای. در فیلم کوتاه معمولاً از بازیگران غیرحرفهای استفاده میشود. حتی میتوانیم بگوییم از نابازیگرها. هنرجویان آموزشگاههای بازیگری، همسایهها، اعضای خانواده یا دوستان دور و نزدیک معمولاً اولین گزینههای کارگردان برای انتخاب بازیگر در فیلم کوتاه هستند.
حداقل در کشور ما فیلم کوتاه با اقبال چندانی از طرف دستاندرکاران اکران و مخاطبان روبرو نشده است. اکثر سازندگان فیلمهای کوتاه به دنبال ساخت یک اثر انتزاعی و پر از پیام، شعار و ابهام هستند که بهیچوجه دلخواه مخاطب نیست. مخاطبان برای لذت بردن فیلم میبینند. پس فیلمساز باید تمام پارامترهای جذابیت را در فیلم خود جا دهد که این امر در صنعت فیلم کوتاه ایران فراموش شده است. پس این طبیعی است که فیلم کوتاه از هر نوع حمایت اجتماعی محروم باشد. البته زیاد هم نگران نباشید! اگر شما نمونه فیلم کوتاههای گروه ایرانشهر را ببینید متوجه میشوید با هر بودجهای که دارید میتوانید به ما سفارش کار دهید و یک فیلم کوتاه جذاب و حرفهای و مطابق میلتان تحویل بگیرید.
فیلم سینمایی چیست؟ سینما یا تصاویر متحرک، هنر حرکت دادن تصاویر برای خلق یک داستان است. سینما یک رسانۀ بصری است با بیان هنری برای عموم مخاطبین. گرچه در سینما انواع فیلمهای عاشقانه، فلسفی، طنز، اکشن، معناگرا و… ساخته میشود اما فلسفۀ اولیۀ وجود سینما ایجاد سرگرمی است. به همین خاطر فیلمی که در آن پارامترهای جذب مخاطب در نظر گرفته شده باشد میتواند یک اثر موفق سینمایی محسوب شود. در سینما عوامل انسانی و فنی زیادی داریم. از عوامل انسانی که برای ساخت یک فیلم سینمایی نیاز است میتوان به فیلمنامهنویس، مجری طرح، تهیه کننده، کارگردان، بازیگر، گریمور، طراح لباس، تدارکات، صدابردار، عکاس، فیلمبردار، مسئول هماهنگی، تدوینگر، آهنگساز، منشی صحنه و … اشاره کرد. نورپردازی، نگاتیو، انتخاب بازیگر، دکوپاژ و دکور صحنه فقط چند نمونه از تخصصهای تاثیرگذار در ساخت یک اثر سینمایی هستند که بعد از نمایش اثر با نگاه ریزبین مخاطب و منتقدان مواجه میشوند. با کمکاری هر کدام از این عوامل کلّ زنجیرۀ تولید اثر سینمایی دچار مشکل میشود. بنابراین پیشبرد صحیح هماهنگی و احسن انجام شدن همۀ این موارد مستلزم صرف بودجه، زمان و به کارگیری نیروهای انسانی متخصص است.
به جز مواردی که در بالا گفته شد، ساخت فیلم سینمایی با دو چالش دیگر هم روبروست. اول کسب تمام مجوزها و پروانههای مربوط به ساخت فیلم و دوم چالش اکران. اگر تمام مراحل ساخت فیلم سینمایی به بهترین شکل صورت بگیرد و شما یک اثر عالی داشته باشید اگر نتوانید در جدول اکران زمان درست و سینماهای مناسب را به خود اختصاص دهید کمتر شانس دیده شدن دارید. پس بهتر است از افراد حرفهای برای تنظیم قراردادهای مربوط به بخش پخش و اکران بهره بگیرید.
تله فیلم چیست؟ تله یعنی تلویزیون و فیلم یعنی فیلم سینمایی. این فیلم معمولاً برای شبکههای تلویزیونی ساخته میشود و اسپانسر آن کمپانیهای بزرگ سینمایی نیستند. بلکه استودیوهایهای متوسط و کوچک فیلمسازی هستند که توانایی هزینه برای پروژههای بزرگ سینمایی ندارند. این استودیوها تلهفیلم را برای نمایش در شبکههای تلویزیونی میسازند و مجبور به رعایت خط قرمزهایی هستند تا با فروش اثرشان به شبکههای تلویزیونی برای خود ایجاد درآمد کنند. فیلم تلویزیونی مدت زمانی بین زمان فیلم کوتاه و فیلم سینمایی را دارد یعنی زمانی بین 40 تا 90 دقیقه. البته برخی از صاحبنظران این زمان را از 70 تا 90 دقیقه میدانند. در فیلم تلویزیونی بازۀ مخاطبان بسیار گستردهتر(عامتر) از فیلم سینمایی است. بنابراین نویسنده و کارگردان در ایدهپردازی تلهفیلم مجبور به محدودتر عمل کردن هستند. به همین علت بسیاری از کارگردانان ایرانی برای ساخت این نوع فیلم به سراغ اقتباس از آثار ادبی معروف میروند.
فیلم تبلیغاتی چیست؟ فیلم تبلیغاتی معمولاً با مفاهیم آموزشی، معرفی و انگیزشی ساخته میشود. البته تمام این مفاهیم معمولاً در خدمت یک هدف است؛ سوق دادن مخاطب به استفاده از محصول یا خدمتی خاص. در تولید این نوع فیلم اولین قدم رسیدن به شعاری خاص و خلاقانه است تا بتوان دست برتر نسبت به رقبا داشت. ترفند ایجاد کنجکاوی مهمترین مسئلهای است که امروزه در ساخت فیلم تبلیغاتی رعایت میشود. با اینحال انتخاب رنگ، لوکیشن، بازیگر و بخصوص موسیقی مناسب از مواردی است که حتماً باید توسط تیم حرفهای انجام شود تا فیلم شما دیده شود. در لینک زیر نمونه کارهای تبلیغاتی گروه ایرانشهر را ببینید تا باور کنید که با ما چشم میخورید!
اگر در فکر ساختن فیلم خود هستید و یا ایده ی فیلم کوتاهی را در سر میپرورانید، تیم فیلمسازی حرفه ای ایرانشهر در خدمت شما خواهند بود .
درزمینه تبلیغات نیز ما مانند همیشه حرفی برای گفتن داریم .سناریوهای موفق ، تکنیک بالا و استفاده از افراد متخصص به ما کمک کرده تا در عرصه ی ساخت فیلم های تبلیغاتی نیز متفاوت عمل کنیم.حواستان باشد که در دنیای تصویری این روزها ، نداشتن فیلم تبلیغاتی عملا باعث می شود کسی برند شما را جدی نگیرد. وقت آن شده تا جدیت خود را در کار نشان دهید.