ایرانشهر
بسته بندی محصولات(Packing) عملی است برای حفاظت فیزیکی اشیا در برابر شکستگی، حرارت، فشار بالا، گرد و خاک، ترکیب با اکسیژن و بخار آب، ورود جسم خارجی مانند حشرات و غیره.
طراحی بسته بندی محصولات عموما به گونه ای انجام میشود که بتوان آن بسته بندی ها را در نمایشگاه ها باز کرده و پس از نمایش به مشتریان آن را دوباره بست. همچنین بسته بندی باعث نظم بخشیدن و محافظت از محصول مخصوصاً در تیراژ بالا میشود. این نظم بخشی باعث سهولت در ذخیره و انتقال و توزیع محصول میشود.
یکی از منظورهای بسته بندی برای آگاهی دادن به مصرف کننده است. هرچه آگاهی مصرف کننده بالاتر رود اعتمادش به محصول بیشتر میشود. به همین دلیل است که مشخصات کالای مصرفی مانند مواد اولیه، مراحل تولید، طریقۀ مصرف، آدرس کارخانه، کالری مصرفی برای خوراکی ها، درج استانداردها و مجوزهای مربوطه، قیمت، تاریخ تولید و انقضا و … همگی روی بسته به مخاطب ارائه میشود.
گرافیک یک هنر ارتباط بصری است که با به کار بردن تکنیک های مختلف دست به خلق آثاری می زند که جهت رساندن یک مفهوم به مخاطب ایجاد می شود. یکی از شاخه هایی که گرافیک در آن بسیار به کار می آید طراحی بسته بندی است.
بسته بندی امروزه چنان جایگاه خود را در فروش تثبیت کرده که تبدیل به یکی از صنایع مهم تجاری شده است. به جز موارد رعایت ایمنی محصولات، زیبایی بسته میتواند مخاطب بیشتری را به سمت مصرف محصول شما سوق بدهد. یک جعبه جذاب برای یک روسری کادویی ارزش آنرا چندین برابر از تاشدۀ بدون بسته بندی همان روسری نشان میدهد. البته شما برای این امر،حتماً به یک گرافیست آشنا به صنعت چاپ نیاز دارید. گرافیستی که اهمیت رابطۀ گرافیک و بسته بندی را به خوبی درک کند.
در واقع شما باید با یک گرافیست طراح متخصص این حوزه کار کنید؛ بخصوص اگر محصول صادراتی یا کادویی باشد. در گرافیک بسته بندی اولین مورد مهم آشنایی گرافیست با روانشناسی رنگهاست.اینکه چه رنگهایی حس استفاده از یک کالای لاکچری را به مصرف کننده میدهد؟ یا چه دسته رنگهایی برای بسته بندی مواد خوراکی مناسبتر است؟
به جز استفاده از رنگها، طراح بسته بندی باید با دیگر زوایای عناصر بصری آشنایی داشته باشد. مثلاً اینکه بداند درج بیش از حد اطلاعات روی بسته و شلوغ کردن آن میتواند باعث دلزدگی مشتری شودیا مثلاً تشخیص دهد یک محصول برای تصویر روی جعبه نیاز به نوعی نقش سمبلیک دارد یا کاراکتر یا یک عکس واقعی ازکالا؟ مثلاً اگر محصول خوراکی باشد و بسته بندی آن کنسروی باشد تجربه نشان داده که حتماً باید تصویر واقعی از محتویات داخل کنسرو روی بسته بندی به نمایش دربیاید. در غیر اینصورت چون محتویات برای مصرف کننده کاملاً ناآشناست ممکن است حس ناخوشایند بی اعتمادی به او دست دهد و از خرید منصرف شود. انتخاب اینکه بسته بندی شفاف باشد یا کدر، پلاستیکی باشد یا کاغذی، از المانهای هندسی پیچیده استفاده شود یا خیر همه از موارد عناصر بصری است که گرافیست طراح بسته بندی باید دربارۀ آن تصمیم بگیرد.
انتخاب متریال بسته ها از دیگر نکاتی است که گرافیست طراح باید به آن توجه کند. اینکه چه متریالی استفاده شود که سازگار با محیط زیست و منطقۀ جغرافیایی باشد میتواند یکی از موارد برتری محصول شما نسبت به رقبا باشد. یا مثلاً اینکه برای مواد غذایی تازه چه متریالی در نظر گرفته شود که تازگی آن حفظ شود و یا ماندگاریاش بالاتر رود از وظایف گرافیست طراح بسته بندی است که البته با مشورت با تولید کننده انتخاب می شود.
بسته بندی میتواند به روشهای مختلف تفکیک و تقسیم بندی شود. در اینجا برای شما دو نمونه رایجتر از تقسیم انواع آن را توضیح میدهیم. با گروه ایرانشهر همراه باشید.
بسته بندی اولیه که کوچکترین واحد بسته بندی یک محصول است و بعد از باز شدن میتواند محصول را مستقیم در اختیار مصرف کننده قرار دهد.
که خارج از بسته بندی اولیه است. این بسته بندی میتواند باصطلاح یک پک از بسته بندی اولیه را در خود جا دهد.
بسته بندی از نظر مدل و ساختار میتواند در انواع کانتینری، بشکهای، پاکتی، پیچیدنی، جعبهای، قوطی فلزی و پلاستیکی، محافظ بادکنکی، کیفی و … ارائه شود.
این دستگاهها در دو نوع خودکارو نیمه خودکار در بازاریافته میشوند. از نمونههای آن میتوان به دستگاه بستهبندی حبوبات، بستهبندی پودرها، بستهبندی خانگی، وکیوم و … اشاره کرد.
اگر محصول شما همه ویژگی های کیفی را داشته باشدولی در زمینه ی زیبایی و نحوهی ارائه دچار مشکل باشد و در یک کلام دچار ضعف در حیطهی گرافیک وبسته بندی باشد،عملا بیزنس شما زمین خواهد خورد. گروه ایرانشهر در این زمینه وظیفهی خود می داند تا درکنار شما و با تامین نظراتتان و به کارگیری دانش فنی بالا راهی برای هرچه بهتر دیده شدن و ارائهی محصولات شما پیدا کند.